Grupp/artist
Klimaforandringer
Titel
Slægt

Skivbolag / Distro
Mom Eat Dad Records

Genre
Dansk FriFormsKrautSynthAfroPsych med AutoTuneExperiment

Format
LP
Utgivningsår
2017

Product Code:

MOMLP009

The "Band":

Guitar, vox: Lars Bech Pilgaard
Guitar: Taus Bregnhøj-Olesen
Bass, Vox: Peter Skibsted
Keys: Rasmus Kjær Larsen
Trommer, Vox: Rune Lohse
Trommer: Anders Vestergaard
Guest Musician:
Nicolai Kaas Claesson – bass

Låtlista


A:1. Angsten for at flyve
A:2. Verdenshjørner
A:3. En tilstand
B:1. Lidelser
B:2. Slægt
B:3. Søndagsfest 

 

Futuristisk tillbakablick


I Klimaforandringer ingår bland de svarta ock vita tangenterna Rasmus Kjær Larsen som turnerat med SVIN, i vilken även gitarristen Lars Bech Pilgaard ingår. Taus Bregnhøj-Olesen, från Konkyhlie, håller även han i sin gitarr. Basist är Avant-garde pop artist Peter Skibsted, även känd under aliaset Peach. Bland trummorna finner vi Anders Vestergaard från Yes Deer ock Rune Lohse som även håller takten i Horse Orchestra, där vi även finner Klimaforandringers gästbasisten Nicolai Kaas Claesson.
Efter en uppvärmande A-sidan, blir B-sidan den intressantaste delen av Klimaforandringers andra LP kallad Slægt. Det är en Futuristisk tillbakablick mot 1970- & 1980-talet. Stundtals tungt drivande Krautrock-gitarrer à la Faust, stundtals dragning åt Camel-gitarrer anno 1975. Jag finner även viss släktskap med Göteborgsbandet SonSon. Det är stundtals AfroPsych, stundtals Synth med AutoTuneExperiment. Det är likt en tidig Depeche Mode remix. Det är en befriande respektlöshet för genrer. Ja, som en avslappnad Dansk Frank Zappa Reinkarnerad.
Slægt hjälper inte bara till med Söndagsfesten. Nej, Klimaforandringer hjälper oss att hanterar flygrädsla på samma sätt som de själva hanterar musikgenrer - Det är en konst, eller rättare sagt ett knep med att flyga. Knepet är att lära sig kasta sig till marken och missa. - för att som avslutning citera Douglas Adams.


 

Kolla in mer på Klimaforandringer.com

Lennarrrt ”Mr Z” Olausson
www.ib2.sephoto: Klimaforandringer


Z