Grupp/artist
Håkon Kornstad
Titel
Symphonies In My Head
Format
CD
Genre
A Man and his Saxophone on a journey / Jazz
Utgivningsår
2011

Skivbolag / Distro
Jazzland Recordings

Product Code:

278 602 7

The "Band":

Håkon Kornstad: Tenor & Bass Saxophones, Flutes, Flutonette, Sansula, Voice, Looper

Låtlista


01. Pearlfisher
02. Damascus
03. Sansula
04. ABA
05. Aire
06. Mandal
07. Flutter
08. Plystre

 

 

A Man and his Saxophone

Jag blir från första tonen, ock det växer sig allt starkare genom Symphonies in my head, lyrisk. Det är oerhörd rymd. Här spelas på sansula, flöjter & loopas än det en, än det andra. Slå-med-tungan-ljuden (Slaptounge) låter ibland nästan som congas. Jag vet inte om namnet på femte, ock längsta, spåret 'aire' syftar på någon av alla floder eller skivor med detta namn. Kanske är det på genen vi har i vår kropp som förhindrar att vårt immunförsvar inte attackerar kroppen. Själv får jag bilden av att färdas snabbt ock lågt över ett saharaliknande landskap nattetid med tindrande stjärnhimmel till guide ock medresenär.
Norske jazzsaxofonisten Håkon Kornstad, som vi även känner från utgivningar på de svenska bolagen Compunctio ock Moserobie, har i slutet av ett produktivt 2011 släppt sitt 3:e soloalbum 'Symphonies in my head' på norska bolaget Jazzland. Precis som på förra soloalbumet 'Dwell Time' är detta inspelat i den kulturminnesmärkta Sofienberg kirke i Oslo.
'Symphonies in my head' är just en symfoni man ska ha i sitt huvud ock gör sig därför bäst med hörlurar, gärna nattetid utomhus så att man kan följa ljudvågorna ut mot de stjärnbeströdda vidderna. Jo det är rätt ord – jag blir Lyrisk :)

 

 


Betyg: 5 / 5


Kolla in mer på kornstad.com  

 

Lennart ”Mr Z” Olausson
www.ib2.se

 
Z