Grupp/artist
Lasse Lundström & Ed Epstein
Titel
Deep Conversations

Skivbolag / Distro
Berno Records / Plugged

Genre
instrumentell DuoJazz

Format
CD
Utgivningsår
2013

Product Code:

BR1204

The "Band":

Lasse Lundström - kontrabas
Ed Epstein - barytonsax from P. Mauriat

Låtlista

01. Confirmation
02. Heartwave
03. Vindarna På Ribersborg
04. Nån
05. Water Pistol
06. Deep Conversation
07. Dexterity
08. So Long Eric

 

 

Instrumentella samtal på tumanhand

På Deep Conversations' näst sista spår presenterar Småländske kontrabasisten & 2012 års Harry Arnold – stipendiat Lasse Lundström idéen bakom albumet – att få instrumenten att komma den mänskliga rösten så nära som möjligt. På sista spåret hör vi samma presentation på engelska av texasbördige Ed Epstein, som på denna platta spelar barytonsaxofon.
Det är konversationer på universellt språk, med doft av Öresund. Ibland enormt tjatter i munnen på varandra (Water Pistol), ibland småprat ock utläggningar i stökigt lunchcafé (Confirmation). I Vindarna På Ribersborg får vi föreläsning av de båda om hur vindarna går runt Ribersborg, hur de förändrats av Bo01 ock när det är bäst att bada vid Kallbadhuset, samt om Nån egentligen vet varför Zlatan ville sälja sitt hus här... Fast det är ju iockförsig min tolkning av samtalen...
Hälften av de jazzigt svängiga ordlösa samtalen är skrivna av Jazzgiganterna bland 1920-talisterna. 'Nån', av berättarrösten från Skrotnisse Tv-programmen - Christer Boustedt. Lasse & Ed har bidragit med ett spår var. Ock titelspåret är passande nog ett gemensamt påhitt (samtal) dem emellan.


 

 


Betyg: 4+ / 5


Kolla in mer på lasselundstrom.com  

 

Lennarrrt ”Mr Z” Olausson
www.ib2.se


 


Z