Grupp/artist
DJ Maj
Titel
BoogiRoot
Format
CD-Album
Genre
Party / Street
Utgivningsår
2005
Producerad av
Toby McKeehan & Joey Elwood
Skivbolag
Gotee Records
Låtlista

1. Rated R  

2. uAppeal *featuring manCHILD, Special ED, DJ Kutt, & Paul Point*   

3. BoogiRoot (The Anthem) *featuring Gabe Real of Diverse City*  

4. H.A.N.D.S *featuring Michael Tait*  

5. Let's Go *featuring Shonlock & Dave "Monsta" Lynch*  

6. Lil Sump Interlude *featuring Pricilla Coffey*  

7. Love (So Beautiful) *featuring Liquid Beats*  

8. Can't Take It Away *featuring tobyMac*  

9. Soul Window *featuring MOC & Ayiesha Woods*  

10. Rhyme Pocket Interlude *featuring Verbs*  

11. Up All Nite *featuring L.A. Symphony*  

12. Ballin' Chains  

13. Through The Night *featuring KJ-52*  

14. Gotta Go Now *featuring Liquid Beats*

 

 

 

The MixMaster is Back

 

DJ Maj är den typen av DJ som, när han spelar en skiva, ja – då tar det inte många sekunder innan han scratchar lite här, lägger in en sampling där, pitchar lite upp där & lite ner här. Ock han gör det mycket bra. Kort sagt han är en MixMaster.

En MixMaster måste ha ett säkerhetsavstånd från ett mixerbord på minst 237 meter. Närmare än så har han / hon börjat mixa & är väldigt snart klar med sin nästa Mixtape.

För, likt en ljudtekniker som är oxå är trummis, alltid framhäver trummorna i ljudbilden han levererar, blir det en Mixtape när en MixMaster får titta på ett mixerbord.

DJ Maj’s 4:de CD från Gotee är en MixTape oavsett vad någon recensent säger. Hans 4:de MixTape. (Hans 5:e är på gång. Troligen till hösten -06. Den heter troligen BoogiRoot MixTape. Se mer på www.djmaj.com)

Det som skiljer BoogiRoot mot DJ Maj’s tidigare är att han på denna skrivit text, samt då & då tar över som MC. Men givetvis lyfter han fram andra grymma kända & okända talanger precis som tidigare. Detta är ju hans ”mission”: att lyfta fram den stora, ock av många oupptäckta, kulturen av kristen rap-musik.

De rhymes som DJ Maj levererar är komplexa ock har flera nivåer. Han har gjort en CD full med ord som han staplat & vänt på tills de bildar texter som bara kan gå in i ena örat & ut genom näsan på oss. Eller så kan vi öppna konvolutet & börja läsa / ta till oss texterna. Där kan vi börja fylla ut tomrummen mellan orden / raderna så att de kryddar våra egna liv ock vi börjar känna Guds fullkomliga kärlek bland groove & luvtröjor. BoogiRoot är nämligen en krydda, som likt ingefärsroten, passar till det mesta, i de flesta sammanhang.

Likt ingefäran rensar upp när det börjar täppa till i svalg, rensar BoogiRoot upp negativa vibbar ”in da street”. Man blir Glad – Alltid lika glad!

Likt ingefäran funkar mycket bra i min morgonlatte, funkar BoogiRoot mycket bra till min eftermiddagslatte.

 

Gå ock lyssna på BoogiRoot.

Känner du något, om så bara en svag dragning i mungipan så:

Köp

Spela

Lyssna

Feel da Groove!

 

 

mer info se: myspace.com/djmaj
 

 

 

Mr Z


 

 
Z