Grupp/artist
Sara Arvidsson Band

Titel

Clear Water

Format
CD
Genre
Old School Smooth Jazz

Utgivningsår
2008
Producerad av
Johan Strömberg

Skivbolag
Sara Production

Product Code:

SP1111

Musiker

Sara Arvidsson - vocals

Oscar Samuelsson - drums & David Wirzén on 10

Lina Hultgren - piano

Andreas Ålöw - bass

Frida Mjörnell - saxophone

Låtlista

01. Need to be lonely

02. Still in love

03. It's a game

04. A new time

05. So hard to understand

06. I forget you easily

07. Hold on

08. I want to be close

09. The feeling inside

10. You were the One

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ljuvligt Klart Vatten porlar ur mina högtalare

'Clear Water' är något så ovanligt som ett debutalbum inom den softare jazzen där all text & musik är nyskriven av vokalartisten - Sara Arvidsson, med undantag för 'I forget you easily', där Kristian Selan varit med ock hjälpt till med musiken. På denna släpper Lina loss på pianot så det svänger något hejdlöst. Det blir magiskt. Precis lika magiskt som det blir av det rökiga & sköna sax-sound som Frida får till på 'Still in love'. "You have touched my soul in a way I've never felt before..." sjunger Sara, ock så känns det verkligen. På 'So hard to understand' släpps Oscar lös på trummorna & ger ett grymt grunddriv som alla hänger på. Försök gärna vara stilla till den... Du kommer inte att lyckas. Sista spåret 'You were the One' är riktigt kulig - sång till 1 trumsolo! Fantastisk & ovanlig musikalisk pärla! Fast starkast & klarast av dem alla skiner 'Need to be lonely'. Går inte att sitta still. Känns som 1 svartvit film, som 50-talet även om jag aldrig varit där.

Det finns de som tycker att Saras röst, som hela tiden ligger längst fram i ljudbilden, skulle passa mycket bättre till storbandsjazz, än till denna svängiga smoothjazz. Men jag håller inte alls med. Detta är riktigt gôtt. Allt behöver ju inte vara som det alltid varit. Det behöver inte alltid vara den amerikanska sångboken ock låta på samma sätt. Nä, detta är förnyelse. Detta är Klart Vatten.

 

 

För mer info börja att kolla myspace.com/saraarvidssonband

 

Betyg: 7/7

 

Lennart ”Mr Z” Olausson

www.ib2.se


 

 
Z